Новини

Кукурудза нового врожаю ризикує залишитися в полях
Кукурудза нового врожаю ризикує залишитися в полях
Опубліковано: 27 Травня 2022

Проблема із постачанням агропродукції з України проявиться особливо гостро вже через два місяці, коли на полях достигне новий урожай, який треба буде завантажувати у сховища. Заповнені складські приміщення розвантажуються здебільшого залізницею, але темпи експорту дуже повільні, тож із складуванням нового урожаю виникнуть проблеми.

Таку думку в матеріалі Deutsche Welle висловив зернотрейдер Віталій Лавров.

«Наразі порти, які не змогли вивезти зерно, заповнені, складські приміщення, які мають залізничну логістику хоч і розвантажуються, але дуже повільно, тому складувати новий урожай буде нікуди. Це призведе до того, що врожай таких зернових, як пшениця і ячмінь, імовірно, зберуть, так само як рапс і соняшник, а ось кукурудзу зберуть лише частково, і вона залишиться стояти у полі», — вважає Віталій Лавров.

На думку зернотрейдера, внаслідок такої ситуації український ринок буде повністю забезпечений продовольством, але Україна не зможе постачати зернові за укладеними раніше контрактами і робити те, що робила останні 15 років, — забезпечувати шосту частину потоку пшениці у світі. Найоптимальнішим виходом з ситуації зернотрейдер без вагань вважає звільнення українських портів.

Більше новин